Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70 nazister demonstrerade

Ett stort antal poliser fanns i Bollnäs centrum i god tid innan en naztiskt organisation höll sin demonstration på lördagen. Demonstrationen avlöpte lugnt.

Vid 13-tiden tågade demonstranterna från Svenska motståndsrörelsen, SMR, från resecentrum till Brotorget. Där hade många nyfikna ickedemonstranter samlats, men de flesta av dem lämnade torget under de omkring 90 minuter som demonstrationen pågick.

Enligt polisens presstalesman Josef Wiklund var det omkring 70 personer som deltog i demonstrationen och de flesta av dem var tillresta utifrån.

Under demonstrationen spelade en trubadur, flera personer höll tal och ickedemonstranterna bjöds in till en debatt om invandringspolitik.

Hela demonstrationen avlöpte helt lugnt och den enda insats som den stora skaran poliser behövde göra var att omhänderta en demonstrant enligt lagen om berusade personer.