Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70 miljoner till föräldrastöd

Regeringen satsar 70 miljoner kronor på ett fåtal kommuner som ska utveckla metoder för ett bättre föräldrastöd.
– Det är sagt att kommuner som samarbetar ska beaktas särskilt. Då borde Gävleborg få mycket, sa Christina Markstedt, socialdirektör vid länsstyrelsen, inför 85 församlade i Gävle på tisdagsförmiddagen.

Så sent som i torsdags beslutade regeringen om en ny Nationell strategi för ett utvecklat föräldrastöd. Redan under tisdagen samlades 3 000 personer runt om i landets alla län för att via videolänk följa en konferens i Stockholm.

– Vårt mål är att alla föräldrar ska erbjudas ett stöd ända upp till 18 års ålder, men det är naturligtvis upp till kommunerna, sa äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (KD).

Enligt ministern ser det mycket olika ut i Sveriges kommuner i dag.

– Familjecentralerna har inneburit att situationen är mycket bättre än för tio år sedan, men i en del kommuner finns det bara mödravården och barnavårdscentralen som följer barnet under de två första levnadsåren.

Maria Larsson poängterar tonårsföräldrars behov av stöd.

– Vi har sett att det finns en stor efterfrågan på det.