Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70 kilo + 8 kilo = bus

/
  • Ozzy och Buskis leker gärna tillsammans när de träffas.
  • Stor och liten leker tillsammans. Ozzy är av rasen engelsk mastiff och han leker gärna med Buskis som är en borderterrier.
  • Hej kompis! Det händer väldigt sällan att Buskis får titta ner när han hälsar på Ozzy.
  • Ozzy och Buskis leker gärna tillsammans när de träffas.
  • Emil valde OzzyNär Ozzy kom till familjen Näslund hette han Peter. Men den lille valpen från Rättvik fick snart ett nytt namn, Ozzy. Döpt efter rockstjärnan Ozzy Osbourne för liknelserna
  • Oskar valde BuskisFör fyra år sedan åkte Oskar Belin till en borderterrier-uppfödare

När de fyrbenta hundkompisarna Buskis och Ozzy träffas spelar storleken ingen roll – det blir bus, stoj och spring varje gång.

Annons

Ozzy, som är i rasen engelsk mastiff, reser sig upp och kikar nyfiket när vi kommer. Men det är först när han får syn på borderterriern Buskis som hans svans börjar vifta på allvar. De två vovvarna har träffats förut och deras möten brukar förknippas med lek.

Trots storleksskillnaden har de roligt tillsammans. Ozzy som säkert väger närmare 70 kilo försöker springa ikapp med Buskis, som är aningen snabbare tack vare sin vikt på 8 kilo. Efter några meter är Ozzy ikapp, men Buskis är ihålligare och vägrar att förlora. Ozzy lunkar vidare på annat håll. Men då är Buskis där igen och skäller för att få igång buset igen.

- Buskis är fyra år och Ozzy är något år äldre. Men de leker alltid så här, de tycker verkligen om varandra, säger Oskar Belin, husse till den minsta hunden.

Buskis är med Oskar på jobbet varje dag, så när det är dags för lunchrast tar de alltid en promenad tillsammans.

- Han är verkligen glad i alla människor, jag har med honom nästan överallt och det fungerar bra, säger Oskar och klappar Buskis över huvudet.

Ozzy springer dit och kikar om det vankas något godis. Ägaren Emil Näslund visslar till och Ozzy byter riktning.

- Vi köpte honom för att vi ville ha en gårdshund. Men han är också en riktig knähund som vill ligga i soffan och mysa. Men det får han inte, säger husse Emil Näslund.

Buskis och Ozzy sätter sig motvilligt ner för fotografering. De har egentligen inte tid att sitta stilla, för tiden tillsammans är dyrbar och ska helst lekas bort.

Mer läsning

Annons