Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70-åring dömd för misshandel

En far och son från Delsbo åtalades för en misshandel som ägde rum i slutet av juni förra året. Fadern dömdes, medan sonen gick fri från anklagelserna.

Den misshandlade mannen är hemmahörande i Färila.

Far och son begav sig till den äldres syster för att föra bort hennes före detta man som olovligen, och berusad, befann sig i hennes lägenhet. Han var där även kvällen innan och fick då föras bort av polis.

Misshandeln av Färilabon ska ha ägt rum dels inne i bostaden, samt utanför. Mannen som senare dömdes för misshandeln är i 70-årsåldern och menar att det skedde i självförsvar, men detta godtas inte av Hudiksvalls Tingsrätt.

Målsägande själv säger sig inte minnas mycket från misshandeln, men minns att han befunnit sig i lägenheten och att han varit berusad, samt att någon slagit honom och att en annan eventuellt hållit fast honom under tiden.

Det finns ett vittne till händelsen, en kvinna som passerade förbi utanför bostaden.

Dokumenterade skador efter misshandeln var ett flertal benbrott i ansiktet, svullnader och blodutgjutning i ansiktet, liten sårskada i pannan, blåmärke på vänster arm och en blödning under hjärnhinnan.

Brodern till kvinnan dömdes av Tingsrätten för misshandel och åläggs med dagsböter på totalt 7 200 kronor, samt skadestånd på 2 000 kronor till målsägande. Sonen som är i 30-årsåldern frias från anklagelserna om medhjälp till misshandel.