Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

66-årig kvinna död i frontalkrock mellan lastbil och personbil på väg 56

(Uppdaterad 14.18) En frontalkrock mellan en personbil och en lastbil inträffade på väg 56 vid Främlingshem på tisdagsmorgonen.
På eftermiddagen meddelade polisen att en 66-årig kvinna dog av sina skador.

– Föraren av lastbilen klarade sig oskadd medan räddningstjänsten fick klippa loss en person ur personbilen, säger Håkan Hjelm, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Mikael Hedström, presstalesman vid polisen berättade att en person skadats allvarligt och förts i ambulans till Gävle sjukhus.

– Sjukvården beställde först en ambulanshelikopter, men den avbeställdes och personen fördes med ambulans till sjukhus, säger han.

Vid 13.40-tiden meddelade polisen att den, skadade personen, en 66-årig kvinna avlidit av sina skador.

Lastbilens dieseltank gick sönder och räddningstjänsten fick ägna lång tid åt sanering av platsen. Vägen var avstängd från Brunnsheden till Främlingshem i båda riktningarna för att arbetet med sanering och bärgning skulle kunna utföras säkert. Trafikanter uppmanades att ta andra vägar.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

– Det finns uppgifter om att bilen har kommit över på lastbilens sida. Men vad orsaken är vet vi inte, det får den tekniska undersökningen visa, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.