Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

620 söker vårdjobb på Heden

Hedens omvårdnadscenter i Bollnäs utökar sin verksamhet – och räknar med att nyanställa sammanlagt 27 personer efter årsskiftet.
När ansökningstiden gick ut häromdagen hade 620 ansökningar kommit in.

Hedens omvårdnadscenter AB bildades 1997 med sex anställda och lika många vårdplatser– för människor med psykiska funktionshinder, som har svårt att klara vardagen på egen hand. Sedan 2008 ingår företaget i vårdkoncernen Carema och i dag finns 38 vårdplatser och ett 40-tal heltidsanställda i Bollnäs.

I juni i år fick företaget klartecken från Socialstyrelsen för ytterligare 18 vårdplatser. Och när den pågående utbyggnaden i grannhuset på Hedenområdet är klar i början av januari 2012, ska också personalstyrkan utökas.

- Vi räknar med att ha 27 nyanställda – boendestödjare, kökspersonal och sjuksköterskor – på plats i mars, säger verksamhetschefen Jon Schöning.

Att intresset för de nya jobben skulle vara stort, hade han räknat med. Men resultatet – 620 ansökningar – överträffar förväntningarna:

- Vi hade räknat med runt 200 ansökningar, men när tiden gick ut hade vi fått in 620. Och många har lång utbildning, hög kompetens och styr yrkeserfarenhet. Det är helt enkelt fruktansvärt mycket bra folk – bland annat många som vill flytta hem till Hälsingland igen från Stockholm, Göteborg och Norge.

Nu blir det svårt att välja – och många kompetenta personer kommer inte att få jobb, konstaterar Jon Schöning.