Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60 musikaliska möten på 23 dagar

Upplägget av Musik vid Dellen är i år anpassat efter önskemål som vuxit fram under en längre tid., skriver sex kulturföreträdare i Hudiksvalls kommun som svar på Christina Buscks krönika den 20 mars.

Önskemålen från publik och arrangörshåll har främst gällt samordning av evenemang. Genom att nu gå samman kan vi tillsammans bli starka och synas bättre, vi lyfter varandra!

Musik vid Dellen hjälper till, och uppdraget under festivalåret 2014 handlar om just detta, att samla det musikaliska och kulturella utbudet i Dellenbygden under ett gemensamt paraply och marknadsföra det som en helhet. På så sätt kan flera aktörer tillsammans visa en fantastisk styrka vad gäller innehåll.

Det gemensamma målet är att erbjuda människor musikaliska och kulturella upplevelser. Guldkorn. Liksom tidigare samarbetar Musik vid Dellen med bland annat Norra Hälsinglands Konsertförening och Kulturutveckling Gävleborg (tidigare Musik Gävleborg). I dagsläget ryms ett 60-tal (!) olika evenemang i årets program, som kommer att släppas under våren.

Vi kommer att erbjuda hög kvalitet och ett brett utbud. Där finns allt från den intima musikupplevelsen på fäbodvallen och skrattande barn i en teaterföreställning till magiska konsertupplevelser i kyrkor, på hembygdsgårdar och utomhus på vackra smultronställen. Där finns de etablerade stämmorna, och där finns framtidstro och samverkan. Välkommen att delta i 30-årsfirandet!

Kjell-Åke Hamrén, Norrbostämman

Petra Gahm, Bjuråkersstämman

Peter Jonaszon, Delsbostämman

Jan-Åke Malmqvist, Dellen Dancer

Sofia Nohrstedt, verksamhetschef kultur Hudiksvall

Anna-Karin Widehammar, projektledare Musik vid Dellen