Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60 glasrutor sönderskjutna

Det var en upprörande syn som mötte en fastighetsägare i Ljusdals kommun vid ankomsten till fritidshuset. Ett 60-tal rutor hade krossats. – Det verkar mycket målmedvetet, säger Lars Bergqvist vid Ljusdalspolisen.

Fastighetsägaren uppger till Ljusdals-posten att en person blivit vittne till händelsen. Enligt den personen ska ungdomar ha skjutit med luftgevär och kastat stenar på fönstren. De ska också ha hoppat på taket på en veteranhusvagn som stod i anslutning till fritidshuset, och som därmed fick taket förstört.

Enligt polisanmälan har också ett annat hus i närheten fått dörren och fönstren förstörda.

Händelsen inträffade tidigare i vår och anmäldes först till polisen på fastighetsägarens hemort. Den utreds nu av Ljusdals-polisen, som på onsdagen gjorde en teknisk undersökning.

Vad som framkommit av den gick på fredagen inte att få fram, men enligt Lars Bergqvist betraktas det inträffade i nuläget som skadegörelse.