Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

6 000 på Voxna marknad

Voxna marknad uti Homna med veteranmarknad, kolbullar och kuriosa besöktes i år av runt 6 000 besökare. Den startade redan på fredagen. Det är Stig Ohlsson som arrangerade marknaden för tredje året i Homna. Tidigare har han haft den tre gånger i Voxnabruk.

Drygt 200 knallar fanns på plats och fredagen bjöd på bättre väder än lördagen, då regnet hängde i luften. Men trots det var det på lördagen de flesta besökarna kom. Parkeringsvakterna räknade in över 2 000 bilar så uppskattningsvis 6 000 besökare, trodde Stig hade besökt marknaden. Kolbullegräddarna fick det svettigt.

– Jag hade inte räknat att det skulle bli så här mycket när jag började. Det här har bara växt och växt. Nu får vi hålla till på Sture Brorssons mark, säger Stig.

Många fina veteranbilar stod parkerade på fältet till många besökares förtjusning. Besökarna kunde gå runt och titta på bildelar och loppis-grejer. Marknadsstånden var placerade efter "gator" på en stor åkermark.