Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

52 000 kronor för tips om dödad varg

Pengarna till den person som ger polisen avgörande upplysningar om vilka som illegalt dödade en vargtik vid sjön Fansen har mer än fördubblats. Två privatpersoner skänker ytterligare 30 000 kronor och två föreningar har startat en fond.

10 000 kronor har utfästs av vardera en privatperson och av ett företag i belöning till den som ger polisen tips som leder till att de som dödade vargtiken intill sjön Fansen fälls i domstol.

Men ännu fler vill ge pengar för att bidra till att de som illegalt dödat vargen ska åka fast. På tisdagen utfäste ytterligare en privatperson 20 000 kronor i belöning och på torsdagen valde ytterligare en privatperson att utfästa 10 000 kronor.

Wolf Army Sweden och Djurens Vänner Jönköping har dessutom startat en insamling med samma syfte. Den pågår till 26 mars och därefter är pengarna öronmärkta för att ges till den som gett polisen avgörande upplysningar, efter att de som dödade vargtiken har fällts av domstol.

Polisen utreder det illegala dödandet av vargen under rubriceringen grovt jaktbrott och tar emot tips på telefon 114 14.