Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5,7 procent har förtidsröstat

Även om förtidsröstningen kan överträffa noteringen 2004 finns det stor risk att de flesta invånarna i Ljusdals kommun röstskolkar i valet till Europaparlamentet. Till och med onsdagen hade bara 5,7 procent röstat.

Det är omöjligt att i nuläget exakt jämföra förtidsröstningen i år med den som hölls för fem år sedan eftersom då ingick också budrösterna i förtidsröstningsstatistiken (som då kallades poströster).

2004 röstade 1 107 invånare (7,2 procent av kommunens röstberättigade) i förtid i det val som bara lockade 29,68 procent av kommuninvånarna till valurnorna.

På onsdagen, när det fortfarande fanns några dagar kvar för förtidsröstning åtminstone i Ljusdal, var det 864 som hade röstat, vilket är 5,7 procent av de röstberättigade i kommunen.

Som jämförelse kan nämnas att i det allmänna valet (kommun, landsting och riksdag) 2006 förtidsröstade 3 121 eller 20,5 procent av de röstberättigade.