Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5 000 tjejer anmälda till Vårruset i Gävle – vi sänder live från loppet

På måndagskvällen är det dags för årets upplaga av Vårruset. Omkring 5 000 deltagare har anmält sig till loppet.
Vi sänder live från folkfesten.

Banan är densamma som tidigare, fem kilometer i centrala Gävle. Startar gör man i Regementsparken, och precis som förra året blir det livemusik till uppträdandet. Det var något arrangerande Gefle IF fick bra respons på.

– Det blev ju stor succé. Till och med den centrala organisationen i Stockholm tyckte att det var en jättebra grej som fler borde ha, säger Karin Wood, kanslist på Gefle IF och en av dem som ansvarar för Vårruset i Gävle.

Läs mer: Häng med på Vårruset i Gävle – på 90 sekunder

Annars är det gemenskapen som folk brukar nämna som det bästa med loppet.

– Det är många lag från arbetsplatser och de tycker att det är kul med en picknickpåse och att kunna umgås efteråt, säger Karin Wood.

En trend är att allt fler vill ha individuell tidtagning, även om man alltid själv har kunnat se sin tid vid målgång. Däremot har antalet anmälda minskat något, ett mönster som är gemensamt för alla lopp i Sverige.

Läs mer: Snart dags för Vårruset – tänk på det här för att löpa loppet smidigt

Vårruset arrangeras på ett 20-tal platser i landet och lockar totalt 120 000 deltagare.

Folkfesten i Regementsparken och efter banan går att följa även för den som inte kan vara på plats. Vi livesänder och kommer att ha två team som bevakar händelserna, ett vid start- och målområdet och ett vid omkring tvåkilometerspasseringen. Intervjuer med både motionärer och elitlöpare utlovas.

Läs mer: Här är löpcoachens tre bästa tips inför Vårruset