Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

48-åringen kvar på planen

Första försöket att sluta spela fotboll gjorde han 1996.

Nu har Pär Styrman hunnit bli 48 år gammal. Enångers spelande tränare har dock inga planer på att stå åt sidan, när laget nu tagit klivet upp i fyran.

Man brukar säga att ålder bara är en siffra. Det är ett uttryck som stämmer väl in på Pär Styrman. Han är spelande tränare i division 4-nykomlingen Enånger.

Pär Styrman är 48 år gammal, men visade förra säsongen att han har på fotbollsplanen att göra. Därför fortsätter han spela även i år.

– Jag har tänkt fortsätta spela, jag har inte aviserat någonting annat i alla fall. Folk frågar ofta om jag ska fortsätta spela och jag får väl svara att det kanske inte blir lika mycket spel i år. Det kommer gå fortare och jag är inte lika ung och snabb längre, säger Pär Styrman.

Första försöket att sluta gjorde Pär Styrman när han 1996 slutade spela fotboll med Hudiksvalls ABK.

– Jag har slutat många gånger, men aldrig helt och hållet. Mellan 2005 och 2008 hade jag ett uppehåll när jag var ungdomstränare och inte hade tiden att dubblera.

Vad är det som får dig att fortsätta spela?

– Det är roligt att spela fotboll helt enkelt. Kraften är att det är roligt att hålla på och roligt att vinna. Gör man inte det är det inte lika roligt. Men det innebär ju att man måste göra det tråkiga också.

För Enångers del går man in i fyran som underdogs. Laget kom tvåa i division 5 förra säsongen och är nykomling i division 4.

Inte heller har man förstärkt truppen nämnvärt, utan det är i stort sett samma lag som fortsätter spela ihop den här säsongen.

– Vi har inga direkta nyförvärv utan går upp med samma gäng som i femman. Det är skönt att ha samma förutsättningar, men det kan dyka upp något under säsongen. Vi har inte heller några direkta förluster, dock ett par äldre spelare som slutar men som kanske ställer upp i b-laget, säger Pär Styrman, som alltså inte hör till de äldre spelare som slutar, utan fortsätter spelarkarriären med start i premiären mot Stugsund 4 maj.

Smygpremiär i fyran blir det redan på onsdagen när Vismarå tar emot Ljusne. Ett Vismarå som även dom är nykomling i division 4.

– Men vi siktar på att vinna ändå, vi är uppvilade inför premiären, säger Vismarås Martin Olofsson.