Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

433 skäl att flytta

SD Jag kan inte tänka på något annat just nu. Allt om EU-valet kan kvitta, utom detta.

I min hemkommun, Ovanåker, Alfta och Edsbyn finns idag 433 personer som aktivt valt att rösta fram vårt samhälles allra mörkaste politiska krafter.

Jag undrar vilka dessa människor är, någons förälder, någons barn, någons vän? Kanske någon jag känner och hälsar på när jag handlar, jobbar eller hämtar mina barn på förskolan...

433 människor i min närhet tycker inte bara att det är okej med lite rasism, att sparka neråt på människor som flyr undan krig och svält. 433 människor som inte nöjer sig med att fälla nedsättande kommentarer om svartingar, eller skämta om tiggarna utanför Hemköp. Nej det är mycket värre än så; 433 människor i min hembygd röstade precis in ett fascistiskt parti i EU. Jag vågar knappt tänka på vad som händer i höstens val.

Det är såna här dagar jag glömmer att jag älskar min dal och tänker att vi måste flytta från den här jävla hålan. Bort från de 433 människor, vars missnöje och hat är så starkt att man stöder ett parti som hotar våra grundläggande mänskliga rättigheter.

När jag var tonåring i början av 90-talet spirade nynazismen under en kort period i Alfta. Några få individer spelade Ultima Thule, klottrade hakkors, utförde hatbrott och slogs med kurder. Vissa av dem mognade tack och lov så småningom, andra tystnade.

Det jag ser i dag är inte en handfull utstötta och missförstådda tonåringar. Jag ser 433 personer som mycket väl kan vara början på ett nytt, enat, nazistiskt Europa. Jag är livrädd, för min, mina barns och mina medmänniskors skull.

Välkomna att presentera er och berätta varför ni röstar på fascister, nästa gång vi möts på gatan!

Patrik Eriksson

Runemo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel