Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

42 sägs upp inom skolan i Bollnäs

Fem av de 47 anställda inom skolan i Bollnäs, som varslades om uppsägning i början av september, kommer att prova på arbete inom socialtjänstens korttidspool "Resursen" – där det finns lediga jobb.

Övriga 42 sägs upp, med uppsägningstider mellan en och sex månader.

Annons

Tidigare har åtta lärare och en administratör sagts upp inom skolan – och i nästa vecka överlämnas de sista uppsägningarna bland de 42 som nu sägs upp inom Kommunals verksamhetsområde. Ungefär hälften av dem är boende- och elevassistenter vid gymnasiesärskolan Höghammar.

Bland dem som sägs upp, finns också anställda inom barn- och utbildningsförvaltningens övriga verksamheter – bland andra elevassistenter inom för- och grundskolan, som får lämna plats för Höghammarpersonal med längre anställningstid. Längsta anställningstiden bland dem som sägs upp är drygt sju år.

- Det är en besvärlig tid som många går igenom nu, säger tillförordnade gymnasiechefen Inga Larsson. Som jag förstått har det aldrig gjorts anpassningar i den här omfattningen i kommunen tidigare – och det är ju också därför som processen har tagit tid.