Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

42 sägs upp inom skolan i Bollnäs

Fem av de 47 anställda inom skolan i Bollnäs, som varslades om uppsägning i början av september, kommer att prova på arbete inom socialtjänstens korttidspool "Resursen" – där det finns lediga jobb.

Övriga 42 sägs upp, med uppsägningstider mellan en och sex månader.

Tidigare har åtta lärare och en administratör sagts upp inom skolan – och i nästa vecka överlämnas de sista uppsägningarna bland de 42 som nu sägs upp inom Kommunals verksamhetsområde. Ungefär hälften av dem är boende- och elevassistenter vid gymnasiesärskolan Höghammar.

Bland dem som sägs upp, finns också anställda inom barn- och utbildningsförvaltningens övriga verksamheter – bland andra elevassistenter inom för- och grundskolan, som får lämna plats för Höghammarpersonal med längre anställningstid. Längsta anställningstiden bland dem som sägs upp är drygt sju år.

- Det är en besvärlig tid som många går igenom nu, säger tillförordnade gymnasiechefen Inga Larsson. Som jag förstått har det aldrig gjorts anpassningar i den här omfattningen i kommunen tidigare – och det är ju också därför som processen har tagit tid.