Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40 år av barnlek på Lillberget

Långbordet var uppdukat med tilltugg från olika länder och många språk hördes när Lillbergets förskola firade 40 år.

Massor av kakor och annat tilltugg från barnens föräldrar fyllde långbordet på förskolan Lillbergets gård. Barnen har sitt ursprung i 32 olika länder, alla representerade i de sydda flaggor från Resurscentrum som hängts upp ovanför bordet.

Ett av länderna är Marocko, där 4-årige Samir Benaoudas pappa kommer ifrån. Hans mamma Cecilia Björkén har tagit med sig marockanska mandelbiskvier till det dignande bordet.

– De är bakade med mandel, citron och kanel, inget smör eller mjöl, säger hon.

Under 1970-talet gick Cecilia Björkén på Lillberget och hon tycker att förskolan är sig lik. Vad som har förändrats sedan dess har hon svårt att säga.

– Man tänker inte likadant när man är liten själv. Men det har säkert förbättrats, allting utvecklas ju, säger hon.

Barnen uppträder själva med både sång och dans under 40-årsfirandet. Vid ett framträdande av barnen, ackompanjerade av personalens ukulelemusik, står många av deras föräldrar och syskon runtomkring med kameror – eller snarare mobiltelefoner – i högsta hugg.

Sättet att dokumentera har förändrats men sångerna fanns när mammorna och papporna själva var barn: "Bä, bä, vita lamm", "Imse vimse spindel" och "Lilla katt".