Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

37-åring erkänner narkotikabrott

Den 37-åriga mannen från Söderhamn är inblandad i en stor knarkhärva. Under onsdagen inleddes rättegången.

Annons

Enligt åklagaren ska 37-åringen från Söderhamn ha spelat en nyckelroll i handel med amfetamin och han ska ha agerat tillsammans med en 36-årig man från Södertälje. 36-åringen har enligt åklagaren smugglat in 9,5 kilo amfetamin till Sverige, och söderhamnaren ska i sin tur ha förmedlat kontakter för vidareförsäljning. 37-åringen står nu åtalad för grovt narkotikabrott, försök till grovt narkotikabrott och narkotikabrott. Han erkänner vissa punkter i åtalet. Även mannens sambo, en kvinna i 30-årsåldern, står åtalad för vapenbrott.

Rättegångens första dag i Hudiksvalls tingsrätt ägnades åt åklagarens sakframställan. I den framkom att härvan uppdagades i samband med narkotikamisstankar mot 37-åringen från Söderhamn. Polisen inledde spaning och ansökte i samband med detta om hemlig telefonavlyssning. Ansökan blev beviljad och avlyssningen av flertalet telefonabonnemang inleddes i april i år.

Under rättegångens första dag spelade åklagaren upp ett antal ljudklipp från avlyssningarna. Totalt sju personer står åtalade, varav fem för narkotikabrott. Rättegången återupptas på tisdag, då förhör med de åtalade tar vid, och beräknas pågå i ytterligare tre dagar.