Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30:e gången för motorrevyn

Den 16-17 april genomförs Bollnäs motorrevy för 30:e gången.
Men det är bara det 29:e året så först nästa år är det jubileum. Då tackar grundaren för sig och överlåter företaget till nya ägare.

Annons

Under de här 30 åren har Motorrevyn visat upp 3 000 vackra bilar och motorcyklar och publiken åker längre och längre för att besöka Bollnäs ishall, säger Charlie Östlund stolt.

I år är temat 50- och 60-talsbilar men det betyder inte att vare sig äldre eller nyare bilar och motorcyklar saknas.

Några 20-talsbilar visas men även en Corvette 2008.

Längst, från Haparanda, transporteras en Buick Limited Convertible. Att enbart visa bilar från hemorten gick möjligen hem de allra första åren.

Många utställare har dock lokal anknytning. Stig Holmström, Ljusne, visar upp sin stora mopedsamling. Kalle Jonsson, Edsbyn, deltar med Ford-klassikern Mustang GT 1968.

600 hästkrafter Dodge Charger 1968 ägs av Jocke Lindström Bollnäs. Och från Furudal kommer något färre hästkrafter men kanske lika bra prestanda: En Dodge Viper.

Riktigt få hästkrafter finns i motorcykelbilen Heinkel Trojan 1963, som bor hos Lennart Ahlgren i Lingbo. Kärran har 12 hästkrafter!

Per Swärd i Alfta har byggt en Harley Davidson Chopper. Ett annat läckert bygge, som är välkänt via internet redan innan det är färdigt, är unge söderhamnaren Alexander Hanssons Fiat Toppolino med 392 Hemi V8-motor.

En stor motor med ett litet skal runtomkring, kan man beskriva bygget som.

En monter kommer att bestå av ett brinnande ljus och en bild på bagaren och bilentusiasten och levnadskonstnären Rolf Fride Ericsson, som tillsammans med Charlie Östlund drev Motorrevyn de allra flesta åren. Den gula Corvette som Fride ägde i många år visas också.

Fride avled för någon månad sedan, efter många års sjukdom.

- Utan Fride hade vi inte haft någon revy i Bollnäs det här året heller. Han kom med redan andra året, och stod för ekonomin och för kontakterna med bilfolket, som inte jag hade några från början, säger Charlie Östlund som fram till dess ägnat sin fritid åt att spela hockey.

Bland annat uppträder Jon Anderzon Show och Henrik "Elvis" Åberg. Den barntecknings-tävling som gått ut via Hälsingetidningar har prisutdelning på Motorrevyn.