Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-årsjubileum blir Charlies slutpunkt

Ungefär 2 500 olika fordon har passerat revy genom åren. Det gör namnet Bollnäs Motorrevy extra passande för en av landets största mässor i sin genre.

I helgen 30-årsjubilerar grundaren Bo "Charlie" Östlund och sätter samtidigt punkt för egen del. Nästa år tar Peter Nordlund och Christer Edströms från Edsbyn över.

Tre decennier bland lack och krom ger många minnen fyllda med ett nostalgiskt skimmer.

Charlie Östlund startade det hela 1980 och året efter anslöt sig företagaren Rolf "Fride" Eriksson. De båda blev parhästar och drev sitt handelsbolag tillsammans fram till 20-årsjubileet 2000.

Skeptiker fanns från början. En del trodde inte att en motorrevy i Bollnäs ishall skulle bli någon långkörare.

Men 3 000–5 000 besökare varje år talar sitt tydliga språk.

- Det här är den enda motorutställning i landet som genom alla år hållit till på samma ställe och haft samma arrangör, säger Charlie.

Falsk blygsamhet ligger inte för honom – knappast heller någon annan blygsamhet. Men intresset för bilar och motorer är så äkta och genuint det någonsin kan bli.

Efter 30 år är Motorrevyn och Charlie närmast synonyma begrepp. Och helt lätt är det inte att sluta ett livsverk.

- Jag har haft en oerhört stor hjälp av min fru Maud, som sköter det administrativa, och av mina döttrar. Men någon gång måste man ändå lämna över till andra.
- Men man måste ändå komma ihåg att detta är ett lagarbete. Massor av frivilliga har hjälpt oss på olika sätt genom åren, inte minst med att bygga upp utställningarna.