Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24 miljoner extra till vägarna

Under fem år ska 24 miljoner kronor extra satsas i väginvesteringar i Ljusdals kommuns nya asfaltsplan.

Det är den stora nyheten när politikerna börjar närma sig höstens stora budgetbeslut.

Däremot ser nämnderna inte ut att få mycket mer att röra sig med under 2012 jämfört med de ramar som kommunfullmäktige fastställde i juni.

När det inte är riktigt klart ännu med storsatsningar som Östernäsområdets utveckling och ny omlastningsterminal för skogsråvaror finns det möjlighet att satsa på vägunderhåll.

Ljusdals kommun har ett förväntat investeringsutrymme på omkring 30 miljoner kronor nästa år. Av dessa pengar väntas 6 miljoner gå till den så kallade asfaltsplanen som tar 36 miljoner kronor i anspråk under fem år vilket är 24 miljoner mer än vanligt.

– Det vore kapitalförstöring att fortsätta att låta vägnätet förfalla, säger Nicklas Bremefors.

Det har tidigare också talats om investering i konstgräsplan för fotboll och en så kallad betongpark för skateboard på Östernäs.

– Inget är med i budgeten men det finns möjligheter att göra något sådant, säger Nicklas Bremefors.

Efter tisdagens möte med kommunens budgetberedning (läs kommunstyrelsens allmänna utskott) var kommunalrådet Roland Bäckman (S) inte särskilt benägen att prata detaljer.

– Vi har sagt att vi ska försöka att presentera en budget som vi är eniga om.