Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24 får gå från Mekanotjänst

Det blir ingen flytt av personal från Hudiksvall till Järvsö när Mekanotjänst AB lägger ner produktionen på orten.

Förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare är nu avslutade.

– Vi har beslutat att merparten av tillverkningen flyttas till Örnsköldsvik och en mindre del till Järvsö, berättar vd och koncernchef Lennart Edling vid Mekanotjänst.

Fördelningen av den produktion som flyttas är ungefär 75 procent till Örnsköldsvik och 25 till Järvsö. Beslutet är taget med hänsyn till den kapacitet som finns i koncernen.

– Det beror på att vi har likvärdiga produktionsmaskiner i Örnsköldsvik som de vi har i Hudiksvall. Vi har också liknande produktionsutrymme och kompetens till den här typen av artiklar, förklarar Lennart Edling.

Den typ av produktion som flyttas dit handlar väldigt mycket om gjutgodsbearbetning.

Sex personer kunde ha valt att flytta med produktionen till Örnsköldsvik enligt förhandlingsresultatet och fyra har tackat ja till det erbjudandet. Däremot blir det ingen flytt av personal till Järvsö, eftersom man bedömer att fabriken där klarar att öka produktionen utan fler anställda.

Personalstyrkan omfattar i dagsläget 32 personer och fyra av dessa har redan sagt upp sig för andra jobb. Det innebär att 24 personer kommer att sägas upp på grund av arbetsbrist.

– Vi håller på och ser över om det kan bli vakanser och det är ju positivt för alla om vi kan behålla medarbetare, förklarar Lennart Edling.

Produktionen fortsätter i Hudiksvall fram till sommaren och flytten kommer att genomföras löpande. Sista augusti stängs produktionen och Mekanotjänst lämnar sina fabriksytor, dit Hiab flyttar in med sin utvecklingsavdelning.

Mekanotjänst har nu produktion i Järvsö, Ljusdal och Örnsköldsvik.

Beslutet att flytta tillverkningen togs i december.