Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24-åring åtalas för sex brott

En 24-årig Edsbybo misstänks ha sparkat en man i ansiktet i samband med en fest i Söderala. Han ska även ha hotat, kört rattfull och tagit knark. Nu åtalas han på sex punkter.

"Du kan hälsa henne att hon inte ska gå ut när det är mörkt". Så skrev 24-åringen i ett sms till en anställd på socialtjänsten i Edsbyn i januari. "Hon" syftade på en annan anställd och 24-åringen åtals därför för hot mot tjänsteman.

I polisanmälan framgår att 24-åringen var missnöjd med ett beslut och att socialtjänsten tog hotet på allvar då mannen "har svårt med sitt humör och han figurerar ofta i slagsmål".

24-åringen åtalas även för just misshandel. Han ska ha knäat eller sparkat en man i samband med en fest Söderala, även det i januari. I förhör har Edsbybon och den misshandlade mannen berättat olika versioner om vad som hände. Offret har sagt att 24-åringen utan förvarning gav honom en hoppspark i ansiktet. Edsbybon har påstått han agerade i självförsvar.

I december förra året ska Edsbybon ha kört bil i Söderala, trots att han saknar körkort. Han hade då 1,30 promille alkohol i blodet och hans provsvar visade även spår av amfetamin och narkotikaklassad medicin. Bland sina tillhörigheter hade mannen 23 narkotikaklassade tabletter av sorten bensodiazepiner. Han åtalas därför för grovt rattfylleri, narkotikabrott i två fall och olovlig körning.