Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 kvinnor avslutar projekt med båtresa

Målet har varit att bli bättre på att sälja och marknadsföra sig. Nu avslutas ett projekt som berört 900 kvinnor i länet.

Annons

Två busslaster med kvinnliga företagare från Hälsingland och två från Gästrikland, sammanlagt 200 deltagare, åker under måndagskvällen på en dygnslång Åbokryssning.

– Det är lite av ett tack och avsked eftersom projektet avslutas i år. Det säger Agneta Påhlin vid Region Gävleborg, som hållit i projektet Främja kvinnors företagande.

Under båtresan kommer deltagarna att få lyssna till tre föreläsare: förre näringsministern Maud Olofsson (C), skribenten Alexandra Pascalidou och rättviseförmedlare Lina Thomsgård.

Resan finansieras genom pengar från Tillväxtverket medan deltagarna själva står för matkostnaden.

– Det känns lite pirrigt faktiskt. Det har varit otroligt mycket planering och pyssel för att få till det här, berättar Agneta Påhlin.

Syftet med resan är främst att deltagarna ska få tillfälle att mingla och nätverka.

– Då är det bra med en båt. När vi har haft möten på anläggningar har det alltid varit deltagare som stuckit iväg för att hämta barn eller laga mat.

Totalt 900 kvinnor har nåtts av projektet som pågått under flera år, men nu är pengarna slut.

– Och nu ska vi vara jämställda i Sverige? Nä, vi har fortfarande långt kvar, konstaterar Agneta Påhlin.