Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 miljoner för 50 nya jobb

Ett treårigt projekt som kostar 19,7 miljoner kronor ska utveckla besöksnäringen i Järvsö med omgivning. Målet är 20-talet nya företag och sammanlagt 50 nya jobb.

Destination Järvsö AB söker 8,7 miljoner kronor ur EG:s strukturfonder för utvecklingsprojektet som ska starta vid 1 januari 2010 och pågå i tre år. För att nå upp till de 19,7 miljoner kronor som projektet väntas kosta ska företagen i Järvsö bidra med 2,4 miljoner under projekttiden.

Region Gävleborg kan skjuta till 4,4 miljoner kronor och Ljusdals kommun föreslås betala 1,2 miljoner kronor kontant och 1,5 miljoner i annat än pengar.

EU-projektet ska ge Järvsö bättre skyltning och utsmyckning av samhället, ett attraktivt resecentrum i byn, spektakulär belysning på turistmagneten Järvsöbackens sydsida och ökad möjlighet för turisterna att köpa olika paket för vistelsen i Hälsingland.

Transporterna inom destinationen ska också förbättras. Bland annat nämns bussförbindelser Järvsö-Harsa och Järvsö-Ljusdal som viktiga för att turistströmmen till bygden ska öka.