Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 miljoner för 50 nya jobb

Ett treårigt projekt som kostar 19,7 miljoner kronor ska utveckla besöksnäringen i Järvsö med omgivning. Målet är 20-talet nya företag och sammanlagt 50 nya jobb.

Annons

Destination Järvsö AB söker 8,7 miljoner kronor ur EG:s strukturfonder för utvecklingsprojektet som ska starta vid 1 januari 2010 och pågå i tre år. För att nå upp till de 19,7 miljoner kronor som projektet väntas kosta ska företagen i Järvsö bidra med 2,4 miljoner under projekttiden.

Region Gävleborg kan skjuta till 4,4 miljoner kronor och Ljusdals kommun föreslås betala 1,2 miljoner kronor kontant och 1,5 miljoner i annat än pengar.

EU-projektet ska ge Järvsö bättre skyltning och utsmyckning av samhället, ett attraktivt resecentrum i byn, spektakulär belysning på turistmagneten Järvsöbackens sydsida och ökad möjlighet för turisterna att köpa olika paket för vistelsen i Hälsingland.

Transporterna inom destinationen ska också förbättras. Bland annat nämns bussförbindelser Järvsö-Harsa och Järvsö-Ljusdal som viktiga för att turistströmmen till bygden ska öka.