Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 medaljer för hälsingarna

Hälsinglands alpina ungdomar levererar i lag och individuellt.
Med sig hem från Norrlandsfinalen i Åre tog man sammanlagt 20 medaljer.

Under januari–mars har det genomförts kval i alla Norrlands distrikt och det är till denna final alla åkare har kvalat för ett bra startnummer i finalen.

Den gångna helgen kördes så Norrlandsfinalen av Lilla Världscupen i Duved, Åre.

Ungdomar i klassen U14 från Hälsingland och de nordligare distrikten tävlade i disciplinerna Super G, storslalom och slalom både individuellt och som lag – närmare 160 deltagare.

Hälsingland tog hem hela tio lagmedaljer och tio individuella medaljer av ädlare valör. Här är resultaten topp 10 i varje klass:

Ellen Robert, Bollnäs AK, vann både klassen D14 i storslalom och slalom och åkte in ett brons i Super G. Tillsammans med Edsbyns Thea Lund (4:a) och Järvsös Inez Li (8:a) tog de lagsilver i Super G.

Thea Lundh, Edsbyn Alpina, åkte in på en fin andraplats i storslalom, en fjärdeplacering i Super G och en tiondeplats i storslalom, klassen D14.

Jesper Granqvist, Edsbyn, vann klassen H13 i både storslalom och slalom samt tog en tredjeplats i Super G. Petter Lönnberg H13 från Bollnäs åkte in på en tredjeplats i slalom. Tillsammans Wictor Sundblad Hudik alpin (10:a) tog dessa två åkare ett lagbrons i Super G.

Järvsöåkaren Jonas Barsch vann slalom och tog en tredjeplacering i storslalom samt en åttondeplats i Super G, H14. Tillsammans med Edsbyåkarna Axel Uhras (9:a) och Alfred Wickström (10:a) tog killarna en bronsmedalj i lag för sin fina åkning i storslalom.

Hudiks Ronja Dahlin D13 knep fjärdeplatsen i samtliga tre discipliner.