Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åring åtalad för misshandel

En 20-årig kvinna från Sandarne har åtalats för misshandel av en jämnårig kvinna. Slagsmålet ägde rum i mitten av juni utanför Kalles gatukök. Offret fick omfattande skador i ansiktet.

Vad som egentligen orsakade misshandeln är, enligt polisförhören något oklart. Offret berättar att hon hade tagit studenten tidigare på dagen. När de på natten stod utanför Kalles gatukök försökte tillrättavisa 20-åringen, när hon bad en kille hålla käften. Det blev en diskussion som urartade och 20-åringen började slå offret i ansiktet med knytnävarna. Hur många slag hon fick minns hon inte. Men när hon besökte sjukhuset hade hon märken i pannan, ont i axeln, ont i näsroten och blåmärken.

Offret uppger att hon själv inte deltog i slagsmålet, men fick ta emot flera slag.

20-åringen från Sandarne medger å sin sida att hon slagit en kvinna som kommit fram och börjat tjafsa. Anledningen var att 20-åringen försökte mota bort några stökiga killar. Hon säger att hon slog kvinnan i självförsvar.

Sedan kom polisen till platsen och började prata med dem. Båda kvinnorna uppger att de druckit några öl under dagen.

Offret vill ha 6 000 kronor i skadestånd. 1 000 kronor gäller sveda och värk, medan 5 000 är för kränkning. Den 20-åriga kvinnan erkänner misshandeln men tycker skadeståndet är för högt.