Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2,60 per person till barnen

2,60 kronor per invånare blev resultatet av årets insamling i kommunen, till Radiohjälpens kampanj Världens barn. Men än är det inte för sent att höja resultatet, insamlingen fortsätter hela oktober.

I Ljusdal har insamlingen minskat med 17 procent jämfört med i fjol. 2,60 kronor per invånare har samlats in, enligt statistiken från Radiohjälpen. Av Hälsingekommunerna är det i Bollnäs man samlat in mest. Där skänktes 7,63 kronor per person.

Ändå har insamlingen i Ljusdals kommun varit intensiv under de två senaste helgerna, och gett 49 314 kronor, enligt insamlingsansvariga Doris Blom.

Insamlingen har skett i regi av Rädda Barnen i Järvsö, Färila Rödakorskrets, Lions i Järvsö, Lions i Ljusdal, och Röda korset i Ljusdal, Röda korset i Los samt Rädda barnen i Ljusdal i samarbete med Svenska kyrkan, Ljusdal.