Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring misshandlad och rånad vid scoutstugan

En ung man misshandlades och rånades vid scoutstugan på Håsta i lördags natt.

En 19-årig man besökte i lördags en av Hudiksvalls krogar, men valde att lämna stället strax före midnatt. Då han inte bor i Hudiksvall skulle han sova hos en kompis. På vägen upp mot Håsta passerade han scoutstugan där ett större gäng ungdomar höll till.

Enligt 19-åring blev han då attackerad av främst en i gänget. Han ska ha blivit påhoppad bakifrån varpå han ramlade omkull.

Misshandeln fortsatte med ett flertal smällar när 19-åringen låg ner på marken. Förövaren tog till slut fram en kniv som han hotade 19-åringen med och den ska ha åsamkat 19-åringen ett ytligt sår i magtrakten.

När misshandeln avslutats valde 19-åringen att ta sig ner till busstationen för att istället åka hem. Det var då han upptäckte att både jacka och mobiltelefonen saknas, vilket han anmälde till polisen.

Det ska ha funnits flera vittnen, som inte deltog i misshandeln, på plats och polisen hoppas nu att någon av dessa stiger fram för att berätta vad som hände vid scoutstugan i lördags natt.