Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17:e veteranmarknaden

På lördagen var det dags för den 17:e veteranmarknaden i den lilla byn Lobonäs, norr om Voxnabruk. Byn invaderades av knallar och besökare och det blev några hektiska timmar vid Bystugan eller gamla skolan.

Lobonäs veteranmarknad räknade i år över 2 500 besökare. 150 knallar från olika delar av landet hade strålat samman på den gamla skolgården och markområdet söder om Bystugan. Även besökarna kom från olika delar av landet.

Veteranmarknaden är utan tvekan årets händelse i Lobonäs. Anette Friberg för arrangerande Lobonäs sportklubb berättar att ett 50-tal personer är med och hjälper till bakom kulisserna och det är några hektiska dagar. Som tack bjuder sportklubben senare i höst på tackmiddag med tre rätter för de som hjälpt till med respektive.

Marknaden är en viktig inkomstkälla för sportklubben. Förra året kunde man köpa in en helt ny fastbränslepanna för 50 000 kronor plus moms till Bystugan. Man eldar med pellets och pannan har gett bra värme under vintern.

I år kommer vinsten att gå till ett nytt tak, eftersom det gamla läcker.