Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 nya jobb hos Hexatronic

Hexatronic driver kopparkabelverksamhet vidare i Hudiksvall.

Annons

Hexatronic har beslutat att fortsätta driva verksamheten med att tillverka kopparkabel i Hudiksvall. Man har nu tecknat avtal med Ericsson om att förvärva kvarvarande kopparkabelmaskiner och lager.

Det innebär att 15 personer erbjuds fortsatt anställning i Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (HCI).

Enligt ett pressmeddelande från Hexatronic kommer företaget att driva kopparkabelverksamheten som ett fristående affärsområde. Satsningen är långsiktig.

– Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare 15 personer långsiktig anställning inom HCI. Vi har, under den tid som vi hanterat kopparkabel-verksamheten, sett att en viss produktmix kan drivas lönsamt och långsiktigt. Vi kommer också att öka vår teknikbredd uppe i Hudiksvall. Vi har lyckats hitta en lösning med Ericsson där vi förvärvade denna del på ett för bägge parter förmånligt sätt, säger Gert Nordin, koncernchef i Hexatronic i pressmeddelandet.

De första prognoserna på försäljningsvolymer pekar på en årlig volym om minst 40 miljoner kronor.

– Jag är jättelycklig över beskedet. Det här är en helt fantastisk påskpresent, säger kommunalrådet Caroline Schmidt, Centerpartiet.

Hon anser att det också stärker Hudiksvall som stad med fibercentrum och hoppas i förlängningen på ännu fler arbetstillfällen.