Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 nya jobb hos Hexatronic

Hexatronic driver kopparkabelverksamhet vidare i Hudiksvall.

Annons

Hexatronic har beslutat att fortsätta driva verksamheten med att tillverka kopparkabel i Hudiksvall. Man har nu tecknat avtal med Ericsson om att förvärva kvarvarande kopparkabelmaskiner och lager.

Det innebär att 15 personer erbjuds fortsatt anställning i Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (HCI).

Enligt ett pressmeddelande från Hexatronic kommer företaget att driva kopparkabelverksamheten som ett fristående affärsområde. Satsningen är långsiktig.

– Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare 15 personer långsiktig anställning inom HCI. Vi har, under den tid som vi hanterat kopparkabel-verksamheten, sett att en viss produktmix kan drivas lönsamt och långsiktigt. Vi kommer också att öka vår teknikbredd uppe i Hudiksvall. Vi har lyckats hitta en lösning med Ericsson där vi förvärvade denna del på ett för bägge parter förmånligt sätt, säger Gert Nordin, koncernchef i Hexatronic i pressmeddelandet.

De första prognoserna på försäljningsvolymer pekar på en årlig volym om minst 40 miljoner kronor.

– Jag är jättelycklig över beskedet. Det här är en helt fantastisk påskpresent, säger kommunalrådet Caroline Schmidt, Centerpartiet.

Hon anser att det också stärker Hudiksvall som stad med fibercentrum och hoppas i förlängningen på ännu fler arbetstillfällen.

Annons