Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring åtalas för sexuellt övergrepp

En 15 årig pojke åtalas för sexuellt övergrepp mot barn. Pojken ska enligt åtalet ha genomfört en sexuell handling med målsäganden som är född 2002 och alltså fyller tolv år under det här året.

Händelsen inträffade i december på ett HVB-hem (hem för vård eller boende) i södra Hälsingland. Den misstänkte pojken ska ha visat sitt könsorgan för målsäganden och låtit eller tvingat målsäganden att vidröra 15-åringens könsorgan. Rubriceringen är sexuellt övergrepp alternativt sexuellt ofredande.

Barn och ungdomar som bor på HVB-hem vårdas antingen frivilligt med stöd av socialtjänstlagen eller har blivit tvångsomhändertagna med stöd av lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga. Skälet till placeringen kan vara att de farit illa i sin hemmiljö, eller att de har problem med aggressivitet, kriminalitet eller droger.