Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åriga Delsbotalangen är bäst i Sverige

Selma Hammarström, 15 år från mitt Hjärtas Hästsportförening blev Sveriges högst placerade fälttävlansryttare på ponny-EM som hölls i Malmö.
Delsbotalangen red också i det svenska lag som tog brons, där även systern Klara Hammarström fanns med.

Båda systrarna har förberett sig genom långa vistelser på Irland, där klimatet tillåter en helt annan satsning. Där finns också tränaren Sally Coskardeen, en legend inom sporten med egna meriter i bland annat Badminton och OS.

Selma, din ponny är ganska ung, hade du räknat med en så hög placering?

– Jag har alltid vetat att den skulle bli riktigt bra, men inte att det skulle gå så här fort. Jag skulle egentligen ha ridit min andra ponny som är rutinerad och målet var då topp fem eller medalj. Tyvärr fick den ponnyn en skada och kommer förmodligen inte tillbaka i sporten.

Vad är det som gör fälttävlan till din sport, är det terrängen som är det roligaste?

– Jag tycker allt är så spännande med fälttävlan, de olika momenten, dressyr, hoppning och terräng, som gör att utgången aldrig är given.

EM har ju varit ditt stora mål, hur kommer du nu att satsa vidare?

– Jag satsar på EM nästa år med ännu bättre resultat! Nu blir det några veckors semester och sedan tränar jag vidare. Jag kommer dock inte att åka tillbaka till Irland, jag måste gå ut gymnasiet och satsa lite på skolan.

Om du inte åker till Irland, hur kommer din träning att se ut?

– Min hopptränare är Gabi Young-Shing! Sedan har vi nära till dressyrryttaren Sigrid Bergåkra. När det gäller terrängen kikar vi på Skåne och det är inte alls omöjligt att vi kommer att ha en gård där också.