Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

129 miljoner notan för nya Sävstaås

De nya satsningarna vid Sävstaås IP i Bollnäs, inklusive en bandyhall, beräknas preliminärt kosta 129 miljoner kronor. Det är ett belopp som presenterats både i arbetsgrupper och för den politiska styrgruppen.
- Inga kommentarer, säger fritidschef Hansa Näsman.

För ett par veckor sedan berättade Hansa Näsman i tidningen om de planer och idéer som nu finns vid Sävstaås. De innehåller bland annat detta:

• En ny bandyhall som byggs på grusplanen (C-planen) intill den nuvarande bandyplanen.

• En konstgräsplan för fotboll på platsen för dagens bandyplan.

• En "off-ice"-anläggning för gym och barmarksträning intill hockeyns ishall.

Lägg till det också att fotbollens B-plan görs om till en träningsplan och att ishallen och omklädningsrummen renoveras.

- Jag tror att man från politikernas sida köper visionerna, förklarade Hansa Näsman den 7 februari.

Men prislappen ville han inte kommentera. Och det gör han inte heller nu.

- Det här underlaget är fortfarande arbetsmaterial i kommunen. Det gäller fram till att avrapporteringen sker i mars och dessförinnan tänker jag inte säga något mer.

Men "totalpriset" 129 miljoner bekräftas av flera källor. Samtidigt ska man då komma ihåg att det är först efter slutlig projektering och upphandling som kalkylen blir mer komplett.

Den 1 mars ska rapporten vara klar och den 25 mars beslutar kommunfullmäktige om den fortsatta hanteringen.

Men detaljerna kring de beräknade investeringskostnaderna och de årliga driftskostnaderna (inklusive kapitalkostnader) ses ännu inte som allmänna och offentliga handlingar vid tekniska förvaltningen.