Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 på ryggen och hundra i knät

Joacim Knapp har nummer 100 på ryggen – och är så gott som hundra efter en allvarlig knäskada.

– Jag ska försöka leva upp till det i alla fall, säger 21-åringen, om att ersätta lagkaptenen Johan Berglund i Ljusdals mittförsvar.

Annons

För ganska precis två år sedan slet Joacim Knapp av korsbadet i knät och missade hela den fotbollsäsongen med Ljusdals IF. Ett år senare opererades han, men det blev inte så mycket fotboll förra säsongen heller.

– Jag bodde i Uppsala och pluggade då, berättar mittbacken som nu är tillbaka så gott som hundra.

– Jag är väl tillbaka för fullt på träning i alla fall, det känns okej, säger han.

Ljusdals lagkapten och försvarsgeneral Johan Berglund är långtidsskadad, och kan tidigast vara tillbaka i spel i division 4 på senhösten. Joacim Knapp har således ett ganska tungt ansvar att försöka axla som mittback bredvid rutinerade Emil Mårtensson.

– Jag ska försöka leva upp till det så gott det går, säger Joacim Knapp, som kommer att spela med nummer 100 på ryggen. Detta som en del i Ljusdals-Postens 100-årsjubileum som firas under 2014.

Varför just han fick tröjan?

– Det är väl för att jag väger 100 kilo, skrattar han.

– Nej, men nu när jag varit borta så har nummer 17 som jag haft tidigare blivit upptaget. Jag sa att jag ville ha ett så högt nummer som möjligt, så då blev det 100.

Laget har förändrats en del sedan Joacim Knapp var ordinarie senast.

– Det har skett en generationsväxling, så det finns mycket yngre med nu. Jag ska säga att jag var lite orolig när försäsongen började, men det är flera av våra unga spelare som ser spännande ut, säger han.

Vad ska du bidra med?

– Jag har ju i alla fall gjort några säsonger som seniorspelare, så lite rutin kan jag bidra med. Annars är det väl med tyngd och i luftspelet.

Division 4 har redan startat och seriefavoriten Bollnäs krossade bland annat Trönö med 9–3 i premiären. Innan den första matchen spelades rankades Ljusdal som tvåa bakom Bollnäs av ett spelbolag.

Köper du att ni är andrahandsfavorit till att vinna serien?

– Vi ska väl ligga på övre halvan i tabellen i alla fall. Vi kan spela bra fotboll om vi vill.

På lördagen kliver Ljusdal in i seriespelet, då man möter Norrala hemma på Älvvallen. Ett Norrala som föll mot Nordanstig med 0–2 i premiären.

Joacim Knapp har ingen överdriven koll på Ljusdals premiärmotstånd.

– Eftersom att jag inte varit med på några år så har jag knappt koll på vilka lag vi ska möta i serien. Det återstår att se hur det går i premiären, men vi är ödmjuka inför uppgiften, säger han.