Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10 års vävda bilder

Väv dina inre bilder heter den lilla utställningen som nu visas i Idérummet som hör till den stora textilutställningen på Hälsinglands museum

Utställningen är ett tioårsjubileum. Så länge har en varierande grupp bildvävare träffats på museet under ledning av Agneta Hattendorff. En träram, varp och garner i olika tjocklek och färger är allt som behövs för att komma i gång.

Och det är nog den tekniska enkelheten i denna fria gobelängteknik som frigjort deltagarnas kreativa lust. Här finns bilder av landskap, blommor, drömmar och symboler som täcker de fyra väggarna, ungefär som en kinesisk väggtidning, som "Hatti" uttrycker det hela.

Agneta Hattendorff har utarbetat pedagogiken och har haft kurser för människor i olika åldrar, yrken och erfarenheter under årens lopp.

Den som träder in i det lilla Idérummet möts av en färgexplosion som säkert ger både energi och glädje. Och kanske också lust att skapa något eget.