Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Trivselträff hos PRO Faxe

Detta är en läsartext.

Kören "Protonerna" i startgroparna.

Annons

Torsdag 13 januari bjöd PRO Faxe till Trivselträff klockan 13.00 på IOGT-lokalen som ligger vid Åsgatan strax norr om Staffangymnasiet. Ett drygt trettiotal hade hörsammat inbjudan. Ordförande Karin Gustavsson hälsade gästerna välkomna samt riktade ett särskilt välkommen till "kören" PRO-tonerna. Karin informerade om en läsecirkel som startar om intresse finns, hon nämner att nästa möte torsdag 3 februari skall PRO Faxe möta PRO Söderala-Marma i tävlingen PRO-vetarna, lite osäkert om det blir av nu när smittspridningen rusar uppåt, Karin uppmanar att hålla koll på annonsen i Kuriren fredag 25 januari. Karin meddelar att vi hjälper de som vill skaffa ett vaccinpass.

Annons

Annons

Kalle informerar om att resan till Iggesunds-revyn söndag 16 januari är inställd men vi kommer att få ett nytt datum längre fram, alla anmälda har sin plats kvar.

Efter välkomsthälsningen och informationen var det så dags för "Protonerna" att ta ton och det gjorde dem så att taket nästan lyfte, körledaren Björn Hagström har lyckats att få alla att sjunga samma låt. Underhållningen började med "Solen lyser även på liten stuga" (Kai Gullmar) och fortsatte med "Bibbi" (Evert Taube), sedan följde ett potpurri med låtarna Mame - Hallå Dolly - Arvid, efter publikens ovationer fortsatte kören med "Det gamla gänget" (Povel Ramel) sedan följde "Jag trodde änglarna fanns" (William Kristoffersen). Nu var det dags för kaffe/te och en matig macka som smakade fantastiskt bra, tack köket. Efter lite snack med varandra vid borden så återkommer kören med "Underbara mot varann" ( Thore Skogman), kören avslutar med "Gunnar Vägman" (Dan Andersson text, musik Östen med Resten), efter att applåderna tynat bort vidtog dragning på lotteriet där körmedlemmar vann de flesta priserna.

Dagen avslutas med "TACK" till köket, kören och till alla som skänkt priser till lotteriet och en uppmaning om att ta det försiktigt under hemvägen.

Karl Brodin

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy