Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
Tror Willys att smittan minskar?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stefan Larsson, butikschef Willys Bollnäs.

Bild: Mathilda Svensson

Annons

Smittan av covid-19 ökar mycket i hela Sverige och även i Bollnäs vilket framgått av tidningar och teve. Men när jag handlade på Willys den sjätte januari märktes inget av detta. Visserligen fanns markörer för att hålla avstånd vid kassorna, men i entrén såg man endast en mindre skylt (cirka en gånger en meter) där man uppmanade att tänka på avstånden och den trängdes bland andra skyltar. Inte heller personal tänkte på avstånd.

Annons

Annons

Som läget är nu kan man inte agera som om faran minskar.

Gunnar Moberg

Svar direkt:

Jag är ledsen över att du tycker att vi inte informerar tillräckligt. Jag kan försäkra dig om att vi tar den ökande smittspridningen på största allvar och vi gör vad vi kan för att påminna våra kunder om att hålla avstånd och vidta andra åtgärder för att inte utsätta andra kunder eller våra medarbetare för smitta. Förutom en skylt i entrén har vi skyltar i förbutiken, i pantrummet och i vår Hämta-station för e-handel. På dessa framgår också det maxantal kunder som får vistas i respektive utrymme.

Vi har också rutiner för att hela tiden se till att det maxantalet inte överskrids och vi har beredskap för att i så fall stoppa kunder i entrén och börja slussa in kunder i butiken.

Varje halvtimme har vi högtalarutrop som uppmanar till att hålla avstånd och i entrén, i frukt- och grönt avdelningen, vid bake off-brödet och lösgodiset finns handsprit som kunderna kan använda.

Vi har vidtagit alla de åtgärder som finns i Folkhälsomyndighetens rekommendationer till butiker och vi följer Svensk dagligvaruhandels riktlinjer för hur butiker bör informera och agera i samband med covid.

Det vi inte kan göra är att säkerställa att alla verkligen följer råden om att hålla avstånd, handla ensamma och bara komma till butiken om man är symtomfri. Det ansvaret ligger på alla enskilda individer och det hoppas vi innerligt att alla har förstått och tagit till sig nu, inte minst för mina medarbetares skull, som behöver vara ute i butiken och göra sitt jobb så att alla kan fortsätta handla mat även under pandemin.

Stefan Larsson, butikschef Willys Bollnäs

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy