Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
KD kommer aldrig behöva tumma på sina grundläggande värderingar

Insändarskribenten svarar på kristdemokraterna Andreas Kissner och Jennie Forsbloms svar på en tidigare insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten skriver om samarbetet mellan KD, M och L. Arkivbild: Fredrik Sandberg, TT.

Annons

Läs även: KD: Vi kommer aldrig tumma på våra grundläggande värderingar

Man brukar skämta om att räkna fingrarna när man hälsat på någon med tvivelaktigt förflutet, något som KD missade när man tog SD i hand.

Det har tecknats när Ulf Kristersson och Ebba Bush sitter på en gren och samtidigt har en såg i handen, likaså den trappa som Ulf Kristersson är på väg nerför som skall illustrera händelseutvecklingen som gått från att totalt vägra kontakt med SD till att sitta i en kommande regering.

”Vi följer däremot en princip som säger att vi ska kunna prata med alla partier. Även om de har andra idéer och värderingar än oss, så innebär det inte att man inte kan samarbeta i sakfrågor”, skriver ni…

Annons

Annons

Om ni läste mina rader lite mer noggrant så skrev jag att det är bra att dom lokala politikerna gör sig hörda, men skall vi vara ärliga så har redan ledningen i Rosenbad för KD satt tonen inför valet i höst och man kommer vara tvungen att sitta i regeringen tillsammans med SD efter en eventuell vinst.

Under hösten fick Moderaternas Elisabeth Svantesson och Ebba Bush frågan i Aktuellt om SD skulle sitta med i en regering bestående av KD, M, L?

”Nej svarade Svantesson” och repliken gick till Jimmie Åkesson som också deltog och han svarade kvickt ”jag vet inte om jag vill ha med dom här två i min regering heller”.

Det är bara att lyfta på hatten för Jimmie Åkesson för sitt ”dirigerande” av att leda hela oppositionen till exakt det läget han vill ha dom, till en extrem beroendesituation som innebär att man i princip sätter agendan helt och hållet.

Skickligt gjort av en partiledare som oppositionen helt tog avstånd ifrån för ett par år sedan och teoretiskt kan Åkesson bli aktuell som statsminister eftersom SD är nära att bli större än M.

Ni skriver i ert svar, ”vi hoppas att Kristdemokraterna finns där efter valet och kan leda landet i rätt riktning”.

Ni får det att låta som att vi bor i en bananstat och visst har vi flera problem, men vi har det också fantastiskt bra i ett land regerat av det just nu minst dåliga politiska alternativet.

Annons

KD satt i den alliansregering som ledde Sverige 2006–2014 och många inom både socialtjänst och andra samhällskritiska verksamheter vittnar om att många av de problem vi ser i dag accelererade och grundades under dessa åtta år, vi som hade gott ställt fick ännu mer tack vara skattesänkningar och det drogs ned på det mesta inom försvar och polis, och till det en fri invandring.

En medborgare från en svunnen tid

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy