Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
Ge Bollnäs en chans att växa och blomstra

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten undrar vad de styrande i kommunen har för vision för Bollnäs?

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Hej styrande politiker och tjänstemän i Bollnäs kommun. Och god fortsättning på 2022!

Jag hoppas ni haft en skön ledighet och kunnat njuta av allt Bollnäs har att erbjuda, fina promenadstråk, vacker kyrka, skidbackar och spår, små mysiga butiker där vi kan köpa allt vi behöver, kafeér och restauranger och en bandyhall i ett område med utvecklingspotential – precis som vilken annan stad som helst.

Annons

Vad har ni för mål, ambitioner och vision för Bollnäs framöver och framför allt, vad kommer ni att prioritera? Tyckte jag hörde om en mångmiljonsatsning på våra sporthallar framöver men jag kan ha hört fel. Det står spaltmetervis om hur personalen på golvet uppfattar sin arbetsmiljö och utan den personalen har ni ingen verksamhet att vara stolt över och locka mer människor till. För missnöjet är stort och missnöje skapar osämja, stress och mer irritation och ohållbara situationer

Annons

Är det vad ni vill stå för eller är ni intresserade av att sticka ut, sätta Bollnäs på kartan och ge mer till medborgarna – då är det dags att på allvar ta tag i det som det har pratats om i flera (30?) år. Ta bort delade turer, ta bort minus-/plustid, och framför allt höj lönen, det är nämligen det enda sättet att locka mer personal till denna verksamhet. Det behövs en större grundbemanning. Det ska vara roligt att gå till jobbet och man gör ett bättre jobb då.

Som det är i dag fungerar inte i längden, kanske på papper men inte i praktiken, det är människor som jobbar med människor. Se alla de som ställer upp ibland dygnet runt, vänder ut och in på sig själv för att finnas och räcka till. För att inte tala om vårdtagarna, brukare, kunder eller vad ni vill kalla dem, de som behöver känna att det finns tid, att personalen inte känns stressad, som ser att det inte är okej men som inget säger.

I år är det naturligtvis undersköterskornas och omvårdnadspersonalens tur att bli prioriterade. Höj statusen för dessa fantastiska människor som har en förmåga att lösa problem, som är sköterskor, hushållerskor, vaktmästare och alla möjliga andra roller i en och samma person. För yrket är roligt om man tycker om att hjälpa andra människor – det är allt runt omkring som arbetsmiljö, lön och övriga villkor som gör att det blir mindre attraktivt.

Annons

I år är det valår, hur vill ni minnas det efteråt? Ta tillvara på denna möjlighet att ge Bollnäs en chans att växa och blomstra. Att ge personalen möjlighet att känna sig nöjda med sin arbetsinsats för dagen och ge dem möjlighet att kunna utföra sitt arbete med glädje och harmoni.

Tack för ordet.

Lotta

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy