Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vindkraft i Söderhamn

Insändare
Vindkraft i Söderhamn och övriga Europa

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

I höstas besökte jag Playa del Ingles på Gran Canaria. Jag inte varit där på ett år pga pandemin, men kunde konstatera att det fanns fler vindkraftverk, än då jag var där senast. Vindkraftverken är i havet, vid kusten, på land, nära bostäder, turistanläggningar och industrier. De står tjugo ihop eller fler. Man ser dem från motorvägen, från playan, från strandpromenaden och överallt där man går. Playa del Ingles besöks av miljoner turister från hela världen varje år. När man flyger över Europeiska kontinenten ser man vid klart väder jättestora vindkraftparker i länder man passerar. Jag förstår inte problemet med att ha vindkraftverk långt ut i havet utanför Söderhamn och Gävle. Vi behöver el!

Annons

Annons

Turister kommer till Kanarieöarna trots vindsnurror, det kommer säkert turister till Jungfrukusten i fortsättningen också trots vindkraft. Det är trångsynt att tro att vindkraftverk gör att turister inte kommer. Kustbor eller fritidsboende som inte gillar vindkraftverk kan väl rikta blicken åt ett annat håll?

"Vindkraft behövs"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy