Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Var är KF:s mål?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Christer Nilsson, Arkivbild, Arkivbild

Annons

I vår tidigare insändare den 5 januari lyfte vi fram att vår kommun under tre år av den här mandatperioden inte haft några av kommunfullmäktige (KF) beslutade övergripande, mätbara verksamhetsmål. Hur kan kommunen styras utan mätbara övergripande mål? Revisionen har kritiserat det här förhållandet. Inte en gång, utan flera gånger.

Annons

Senast var på kommunfullmäktige den 25 oktober, i samband med revisionsberättelsen för delårsbokslutet 2021. Revisionens ordförande säger då att det inte finns av kommunfullmäktige mätbara verksamhetsmål, och det gör att det inte finns några mål att revidera. Det finns målområden, men det är inte detsamma som mätbara mål. Revisionens ordförande uttrycker också att bristen på mål kan påverka styrningen av kommunen i önskvärd riktning.

Annons

Läs även: Fel av M – målen finns visst i Ljusdals kommun

Under förra mandatperioden fanns mätbara mål som antal arbetstillfällen, utbildningsnivå och nöjdhet med den offentliga servicen.

Moderaterna menar att det är allvarligt att mätbara KF-mål saknas. Ansvaret för det vilar tungt på de partier som styr kommunen. Moderaterna kommer självfallet att göra allt tillsammans med andra partier för att det tas fram mätbara mål. Vi hejar på det målarbete som pågår. Men Moderaterna tar samtidigt allvarligt på bristen på avsaknad av KF-mål här och nu. Precis som revisionen. Moderaterna måste som oppositionsparti påpeka allvarliga brister. Vi har tålmodigt väntat in målarbetet och nu vill vi skynda på det.

Socialdemokraterna svarade på vår insändare. Det tackar vi för. Vi får en offentlig debatt som gynnar demokratin. Men de tar inte ansvar för att de lett kommunen under tre år utan tydliga KF-mål. Istället skriver de om det pågående målarbetet. Moderaterna är verkligen för att det pågår ett målarbete. Alla partier är nog helt ense om att KF-målen måste fram. Det är inte det som är problemet, utan att det dröjt mer än tre år.

Annons

På kommunens hemsida kan var och en lyssna på diskussion den 25 oktober i KF och själva höra vad revisionens ordförande säger och vad kommunstyrelsens ordförande säger. Det finns inga mätbara KF-mål, men arbete pågår för att ta fram dem.

Lars Molin (M)

Kennet Hedman (M)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy