Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Insändare
KD: Vi kommer aldrig tumma på våra grundläggande värderingar

Kristdemokraterna Andreas Kissner och Jennie Forsblom svarar på insändaren "När det går mot val blir politiker måna om alla i vårt samhälle" av signaturen En medborgare från en svunnen tid, Ljusnan 4 januari.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jennie Forsblom (KD). Foto: Maria G Nilsson

Bild: Privat

Annons

Läs även: När det går mot val blir politiker mån om alla i vårt samhälle

Den kristdemokratiska ideologin är unik och vårt parti har inte lämnat de värderingarna. Vårt parti grundar sig på kristen etik och västerländsk humanism, partiet är inte ”kristet” som du säger. Många partimedlemmar och företrädare är dock troende kristna, det är ju inte så konstigt. Varje människas unika och okränkbara värde är en av våra viktigaste grunder. Vi har valt att bli politiker av den anledningen att vi tror att mer av den kristdemokratiska ideologin skulle göra Sverige gott. Det finns utvecklingspotential i positiv riktning för Ovanåker och Sverige, och vi jobbar hela tiden för att få förtroende från befolkningen för detta.

Annons

Annons

Sverige politiska landskap är komplicerat, vi har många partier och det är svårt att bilda en majoritet för att styra landet. Det gäller att kunna förhandla och prata med varandra vilket är en sida av politiken som inte behövs när förhållandena ser annorlunda ut. Det har visat sig vid flera tillfällen att vi Kristdemokrater har dragit samma slutsats som ytterkantspartierna V och SD i flera sakfrågor, I detta läge när Sverige är på väg åt fel håll med det rödgröna styret är det viktigt för oss att sätta stopp för det. Genom att prata med alla har vi kunnat göra viktig skillnad till exempel för svensk äldreomsorg, då spelar det mindre roll vilket parti som tycker lika i sakfrågan.

Ett regelrätt samarbete i politiken där två eller flera partier ger och tar och diskuterar sig fram till hur landet ska styras skulle för oss Kristdemokrater vara väldigt svårt med V och SD och det är verkligen inget vi strävar efter. Vi följer däremot en princip som säger att vi ska kunna prata med alla partier. Även om de har andra idéer och värderingar än oss, så innebär det inte att man inte kan samarbeta i sakfrågor.

Vi Kristdemokrater har vår ideologi som en fast grund att stå på och de grundläggande värderingarna kommer vi aldrig tumma på.

I dag sitter Socialdemokraterna i Rosenbad, men vi hoppas att Kristdemokraterna finns där efter valet och kan leda landet i rätt riktning.

Andreas Kissner (KD), kommunpolitiker Ovanåker

Jennie Forsblom (KD), regionråd i opposition

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy