Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
En skola på kristen grund gynnar hela vårt samhälle

Jerker Sjölander replikerar på insändaren Vem som helst får styra skolan – bara man har de rätta intentionerna! (Ljusnan 30/12.)

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Det är bara att gratulera alla gymnasieungdomar i Bollnäs, som har en så generös och fokuserad lärare som Johan Ahlström! Han gör sitt yttersta för att uppfylla Skolverkets krav på att utveckla sina elevers kunskaper och värderingar (30/12). Han har "de godaste avsikterna med sin skolverksamhet", så att "eleverna står väl rustade för vuxenlivet". Detta är ytterst viktigt!

Annons

Annons

Ahlström anser däremot att det inte spelar någon roll om den som leder skolverksamheten är "kristen, muslim, jude, hindu eller ateist bara man följer Skolverkets grundläggande krav". Kan det vara så? Absolut inte! En människas livsåskådning färgar av sig på olika sätt i allt det man gör och säger och det sätter sina spår också hos dem man umgås med – även hos eleverna i skolan.

De problem som helt uppenbart ger sig till känna i vårt samhälle i dag bekräftar detta på ett skrämmande sätt. Kunskap är ingen garanti för ett lyckligt och fungerande liv. För många kan det bli precis tvärtom, om man saknar empati och medmänsklighet. Det är anledningen till att det bör finnas rum för även kristna friskolor där omsorgen och respekten för varje människas fria vilja och värde ges en framträdande plats.

Det finns inget som säger att en kristen friskola skulle vara billigare att driva än de kommunala och att de därmed skulle generera stora ekonomiska vinster. Den verkliga vinsten ligger på ett helt annat plan: En förhållandevis trygg och fungerande studiemiljö, som skapar goda förutsättningar för alla elever att få en god grund för ett positivt vuxenliv. Detta är något som hela samhället mår väl av.

Bristen på detta är skrämmande i dagens sekulariserade samhälle.

Jerker Sjölander

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy