Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kilafors

Insändare
En vädjan till politikerna: Prioritera simhallen i Kilafors

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Simhallen i Kilafors.

Bild: Therese Nilsson, Arkivbild

Annons

Simhallen i Kilafors är mycket saknad. Många har haft farhågan att den aldrig någonsin kommer att öppnas men vi andra har då sagt att den ska renoveras, men att det är stora och kostsamma åtgärder som behövs.

Förvissningen har funnits hos oss att stängningen endast kommer att vara en till två år och att den därefter ska öppna i renoverat skick. Nu inser vi alla att Kilafors riskerar att hamna sist i kön utifrån de satsningar som kommer att göras i vår kommun. Det höjs nu röster för att den fortfarande fullt fungerande simhallen i Bollnäs ska prioriteras.

Annons

Annons

Vår simhall betyder mycket för alla som bor i Kilafors, och även för andra som under årens lopp har hittat dit. Den har det gemyt som de stora hallarna inte kan erbjuda. I vår simhall är det lätt att hålla koll på hela familjen, och möjligheten att sitta i bubbelpoolen och samtidigt hålla ett öga på de äldre barnen i bassängen är magisk. Att kunna hyra hela hallen för släktens sammankomster eller till träffar med arbetskamrater är det lille extra som Kilafors simhall kan erbjuda alla kommuninnevånare. Vår simhall är en lite pärla som alla som kommer dit blir överraskade av.

Många är de barn som lärt sig simma i bassängen och mindre barn har vid tidig ålder fått vattenvana. Kilaforsskolan med skolorna i Västansjö och Segersta har regelbunden simundervisning. Pensionärer har vattengympa. Röda korset har kvällar med simträning för nyanlända. Ett besök till vår simhall är en önskad aktivitet när utflyttande barn- och barnbarn kommer på besök. Simhallen har fått ett mycket gott rykte och har använts flitigt under åren. Den har verkligen en central roll i vårt samhälle och är en självklar del av den service som vi anser att ett samhälle ska kunna erbjuda.

I Kilafors finns flera föreningar som jobbar ideellt för att vår bygd ska blomstra. Vi ser däremot en neddragning av den kommunala service som vi trodde borde finnas, som exempel är vårt tidigare fina bibliotek inte längre kvar, det har ersatts av bokhyllor i entrén till vårt äldreboende, och de påtryckningar som gjordes i somras för att få bryggor vid vår enda kommunala badplats Näset hörsammades inte.

Många frågar i dag när vår simhall kommer att öppnas igen och vi hoppas få svaret att det kommer att ske inom kort, så fort som renoveringen slutförts.

Orolig Kilaforsbo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy