Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
På resa genom det vackra Hälsingland

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hälsingegården Ol-Anders i Alfta, en strålande dag i augusti.

Annons

Förra sommarens höjdpunkt var att färdas på den slingrande 272:an genom Ödmårdens djupa gröna skogar, sedan fortsätta över de öppna och kulliga fälten som sträcker sig från utanför Bollnäs och nästan in till Edsbyn, för att sedan avsluta med den stora, tomma vägen som leder ned genom den underbart ödsliga Hälsingeskogen, kantad av en myriad av små bildsköna sjöar, in i Dalarna.

Annons

Längs vägen avlades flera minnesvärda besök, såsom på den mångskiftande Hälsingegården Ol-Anders i Alfta, kyrkan i Ovanåker och på Edsbyns Museum, komplett med den fantastiska samlingen av Lim-Johans alster. På Hambogrillen i Kilafors intogs Sveriges godaste tunnbrödrulle.

Annons

Även om jag varit i Hälsingland vid tidigare tillfällen så slogs jag denna gång med häpnad över landskapets rika historia och naturliga skönhet. Det är inte mycket jag vet säkert om framtiden, men att jag ska tillbaka till Hälsingland det vet jag i varje fall!

Upplänning på upptäcktsfärd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy