Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
HT, en skvallertidning?

Insändarskribenten Jarl Karén anser att HT har blivit en skvallerblaska när det skrivs om en lokal politiker som gjort fel och erkänner detta. Fokus bör istället riktas mot regionen.

Mattias Guander, chefredaktör för Hudiksvalls Tidning, ger svar direkt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten anser att HT hackar och skriver svartmålande rubriker, något chefredaktören inte håller med om.

Bild: Alexandra Örn

Annons

Jag kan inte undgå intrycket av att HT blivit en skvallertidning. Chefredaktören har klart deklarerat, att HT tänker fortsätta att hacka på allt man kan nosa upp tills man sett en positiv förändring. Nu senast råkade en lokal politiker illa ut.

I ett land och en värld fylld av ytterst allvarliga olösta problem, handlar den stora svartmålande huvudrubriken i HT om en lokal politiker, som gjort fel, som erkänt detta och ställt allt tillrätta så gott sig göra låtit och det kommer i slutänden inte att kosta Hudikborna en krona.

Annons

Annons

Berättelsen saknar helt nyhetsvärde, men rubriken är satt för att skapa olust för läsaren och vara en törnekrona för bygden. Lokala politiker, tjänstemän, -kvinnor och folk i farten måste vara livrädda för att bli hackmat för skvallerblaskan. Är det tidningens avsikt och uppgift ? Nu har chefredaktören inför nya året aviserat en nyhet. Jag hoppas den är att hackredaktionen rustas om till att ta sig an de stora problemen, som rör alla gävleborgare.

Maktpolitikerna i region Gävleborg driver länets största och skattefinansierade verksamhet och är länets sämsta arbetsgivare. De har byggt en järnridå mellan politisk arbetsledning och personal och orsakat massflykt av högkvalificerad sjukvårdspersonal av alla kategorier och nu råder allvarlig brist. För att försöka hålla verksamheten någotsånär flytande har man lockat personal med skattebetalarnas miljarder, inte med personalpolitik. Arbetskraft som för dyra mutor kommer för att hjälpa till en tid skapar ingen trivsel precis. Gävleborgarna får betala ett högt pris för en usel politik. Där finns verkligen hackmat för svarta rubriker i HT.

Gott Nytt År!

Jarl Karén Glada Hudik

Svar direkt:

Vi har olika syn den lokala journalistikens uppgift och vad som är relevanta nyheter. Men om en lokal folkvald politiker missköter sig så till den grad att han tvingas ta en timeout på grund av en förtroendekris så är det en nyhet, oavsett vad Jarl Karén tycker.

Annons

Och ja, det är bra om lokala politiker och tjänstemän vet att vi granskar deras beslut och verksamheter. Det är vårt uppdrag. Sköter man sig finns det ingen anledning att vara "livrädd".

Region Gävleborg kan säkert granskas mer ingående, även om vi har skrivit en hel del om personalflykt och miljonrullningen kring hyrläkare och -sköterskor.

Mattias Guander, chefredaktör Hudiksvalls Tidning

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy