Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Glömt säkerhetsbälte?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Markus Boberg

Annons

Hur kan vi säkra vår försvarsförmåga om vi enbart skulle få eldrift på allting? Blir vi inte väldigt sårbara om nu all fossil- och kärnkraftsenergi ersätts med enbart vinddriven elförsörjning som nu "miljöräddarna" strävar för?

Om någon främmande makt vill ockupera oss så antar jag att man vill göra detta utan större förluster för sig själva och utan att förstöra värdefulla byggnader och anläggningar som man vill erövra.

Annons

Annons

Och med tanke på att man nu planerar bygga stora vindkraftsparker långt ute vid havsbanden, som huvudsakligen ska försörja södra delarna av landet, så kan man ju i princip lamslå all kommunikation och samhällsfunktioner om man lyckas stoppa elförsörjningen.

Och förmodligen är det lätt att slå ut vindsnurrorna utan att behöva annat än inrikta sig själva generatorerna eller rent av bara vingarna.

Och dessa kommer man ju lätt åt både från flyget, flottan över och under vattnet utan att behöva invadera.

Ett kärnkraftverk tror jag man inte vill bomba sönder för det drabbar ju alla och ingen kan vistas inom stora områden på lång tid.

Har vi inga fossila drivmedel till våra fordon så kommer de efter ett par dagar stå helt stilla när de inte längre går att ladda. Tunnelbanor, tåg, arbetsmaskiner, värmesystem, tele, radio och allt annat som behöver energi blir lamslaget!

Det kan vara farligt med enbart en "drivkälla" och bara inrikta sig på miljöfrågor och bortse från risker som det medför.

Även "grönt ljus" kan leda in på en återvändsgata...

Varit ung och grön numera ingetdera

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy