Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusne

Minnesord Kalle Mikaelsson, Ljusne: Minns hans skratt och glädje

Karl-Evert, "Kalle", Mikaelsson, vår fine morbror, har avlidit i en ålder av 89 år. Han sörjes närmast av två systrar och många syskonbarn med familjer.

Kalle föddes i Rensjön, Ramsele, i Ångermanland. Han var det åttonde barnet i en syskonskara på tio, fem systrar och fem bröder. Familjen var stor och levde under knappa förhållanden så barnen fick efter sex år i byskolan hjälpa till med sysslor, hemma, i andra hushåll eller i skogen. Kalle började mycket tidigt och arbetade länge som timmerkörare tillsammans med sina bröder. Så småningom sökte han sig till Hola folkhögskola för att därefter få en kortare tids arbete vid Vägverket i Ramsele.

Annons

Annons

På 70-talet fick Kalle arbete vid Saab-Scania i Södertälje, där han inte trivdes särskilt bra. Han ville norrut och fick av företaget resekostnader betalda för att i Söderhamn utbilda sig till instrumentmekaniker. Han arbetade sedan i många år vid plywoodfabriken i Sandarne tills hälsan sviktade och han pensionerades i förtid.

Kalle spred glädje med sitt dragspel och han tyckte om att dansa. År 1975 träffade han Barbro och de blev ett par. De bodde i Ljusne och hade sommarställe vid kusten nära Ljusne, där de ofta vistades, fram till dess Barbro gick bort 2009.

Kalle återvände, trots sjukdom, varje år, senast sommaren 2021 till Rensjön för att se barndomshemmet rustas upp, fortfarande i släktens ägo. Kalle var mycket släktkär och hade alltid många historier att berätta ur sitt spännande liv.

I Ljusne engagerade sig Kalle i Hyresgästföreningen. Han tog strid för grannar och andra hyresgäster och nådde ofta framgång i det arbetet. Kalle älskade naturen, fiskade gärna, både i norrländska tjärnar och i Ljusnes kustnära vatten. Många minns vi dessutom honom som dragspelare. Kalle var alltid positiv och såg möjligheterna i livet, även i sina svåra stunder. Vi minns Kalles skratt och hans glädje, inte minst över att få besök av släkt och vänner.

Annons

Kalle fick fint stöd sin sista tid av hemtjänstens och hemsjukvårdens personal i Ljusne. Han hade helt nyligen flyttat in på ett korttidsboende på Kastanjen i Ljusne men blev hastigt sämre och avled på Bollnäs sjukhus. Tack Kalle ifrån oss alla som fått finnas i din närhet.

Bert, Roger och Staffan, syskonbarn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy