Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
Faxeholmens trafikpolicy

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Felicia Andersson

Annons

Är nyinflyttad på Kapellvägen Vågbro och har ringt angående trafiken utanför portarna. Det är mellan 5-10 bilar per dygn som kör ganska fort och även parkerar utanför med bilarna igång. Då säger Faxeholmen att jag ska ringa Securitas och gjort det flera gånger men det händer ingenting från Faxeholmen.

Blir det ingen bättring så får vi nog flytta när inte Faxeholmen lyssnar på sina hyresgäster?

Annons

Boende Faxeholmen

Annons

Svar direkt:

Trafikfrågor hanteras av Faxeholmen via avtal med Securitas vilka i sin tur har rätt att se till att trafikregler följs inom våra bostadsområden.

När vi får signaler om att det är flera felparkeringar utökar vi vår beställning på rondering av Securitas för att kunna bötfälla bilisterna i fråga men framför allt med syftet att bibehålla trafiksäkra områden.

Det är i alla våra områden tillåtet att parkera framför portar för i- och urlastning, denna tid är inte exakt men bör inte överskrida ca tjugo minuter.

I vissa fall när bilkörningen har blivit ett alltför stort problem kan vi även sätta upp olika trafikhinder för att begränsa möjligheten till bilåkande och olovlig parkering. Detta är dock något som vi överväger noga då det även kan orsaka olägenheter både för boende och utryckningsfordon. Viktigt att poängtera i sammanhanget är att det alltid är polisen som ytterst ansvarar för olovlig bilkörning och hastighetsöverträdelser oavsett var de äger rum.

Du är välkommen att kontakta oss för att diskutera vidare vilka möjligheter vi har för att göra just ditt område trafiksäkert.

Faxeholmen AB

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy