Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Klart att Gävleborg förtjänar bättre än så

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gävleborg förtjänar bättre vägar, skriver signaturen För ett enat Sverige.

Bild: Kristoffer Pettersson

Annons

Signaturen För ett enat Sverige svarar på insändaren Gävleborg har redan landets sämsta vägar, ska vi nu också få landets sämsta järnvägar?

Med anledning av Moderaternas "Gävleborg har redan landets sämsta vägar, ska vi nu också få landets sämsta järnvägar?" så vill jag bara säga, mycket bra talat (och ändå är jag inte moderat)!

Annons

Annons

Det är verkligen oacceptabelt hur den här delen av Sverige gång på gång bortprioriteras. Trafikverkets förslag på ny nationell plan är en örfil mot alla som inte är supergynnade av nya stambanorna. För de 107 bundna miljarderna skulle man kunna få bättre vägar och järnvägar i hela landet istället för en lyxbana mellan storstäderna.

Känns väldigt otidsenligt när näringslivet i de sju nordligaste länen satsar över 1 biljon kronor på nyindustrialisering, dessutom till stor del omställningsprojekt!

Vi får inte låta oss hamna i det stadiet där vi nöjer oss med att de befintliga etapperna av Ostkustbanan återgår till den gamla tidsplanen. Vi måste få in Härnösand-Timrå och Njurunda-Hudiksvall också när det slutliga beslutet tas, och helst även fullständig motorväg, inte 2+2, på E4 genom norra Gästrikland.

Det är tråkigt men sant att Gävleborg har Sveriges sämsta vägar och kommer enligt Trafikverkets förslag få landets sämsta järnvägar om inte regeringen går emot det. En kedja är aldrig starkare än den svagaste länken. Och inte ser det bättre ut av att skyltarna blir färre, man slutar se längden på 2-filssträckorna på 2+1-vägarna skyltad, kantstolparna blir c-formade och fjuttiga och trafikplatserna slutar namnges när man kommer till Gävleborg. Instämmer att Gävleborg förtjänar bättre än så!

För ett enat Sverige

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy